donderdag 30 januari 2014

Gedichtendag en meer..

30 januari 2014

Gedichtendag staat dit jaar in het teken van de 'Verwondering'. En wie kan dat gevoel beter omschrijven dan kinderen? Want zij hebben nog zoveel te leren en te ontdekken.














Bezoek ook eens deze website => Kindergedichten voor extra gedichtjes. Zeker een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in poezië.

Actualiteit in de klas

Vanaf de maand februari starten we in het 4e leerjaar opnieuw met actualiteit in de klas. Hiervoor gaan de leerlingen op zoek naar krantenknipsels en de laatste gebeurtenissen in de wereld. Ze krijgen hiervoor een laptop ter beschikking om iets bij te houden.

- leerlingen werken per twee
- leerlingen slaan het document op via de computer
- op vrijdag presenteren de leerlingen hun werk

De Gouden Kameleon

Uitgeverij Die Keure pakt jaarlijks uit met haar wedstrijd De Gouden Kameleon waarmee ze klassen uitgedaagt om bij enkele ‘opgelegde’ tekeningen creatief aan de slag te gaan met taal. In het 4e leerjaar van de basisschool Dol-Fijn besteden we hier extra tijd aan. Joepie.

Crea-fun 2014

Wie verzot is van knutselen kan op 22 februari 2014 terecht in de basisschool Dol-Fijn voor een leuke namiddag vol met knutselplezier. Met het project Haren in de Wind wordt het vast en zeker een dag om nooit meer te vergeten. U komt toch ook?

Meester Nicolas

dinsdag 21 januari 2014

Het seizoen winter

Ouder(s) en leerlingen

We hebben een erg zachte maand december achter de rug en ook januari verloopt voor de tijd van het jaar veel te zacht. Enkele dagen geleden tikte het kwik maximaal 10 graden aan terwijl wij slechts recht hebben op 5-6 graden. Sneeuw hebben we in Waregem nog niet gezien (hetzij vorig jaar in november). De komende dagen wordt het kouder en neemt de kans op een winterse verrassing toe.

Daarom is het leuk om met uw kind iedere dag de ochtendtemperatuur te bekijken en de toestand van het weer (regen / sneeuw / zon of bewolkt)? In het 4e leerjaar zullen wij hierover dan discussiëren en integreren in de leergebieden wiskunde en taal. U doet toch ook mee?

Geheugensteuntje voor de temperatuur in Waregem.
Sneeuwt het in België - Nederland of Luxemburg?

Meester Nicolas

TIP: verslagje "Alles met de bal lezen"? KLIK hier.

Alles met de bal (20 januari 2014)

Ouder(s) en leerlingen

Op 20 januari 2014 trok het 3e en 4e leerjaar naar Deerlijk om er deel te nemen aan de sportvoormiddag "Alles met de bal". Dit wordt georganiseerd door de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) en wordt telkens gekaderd in de optimale ontwikkeling van iedere leerling (zowel cognitief als fysiek). De leerlingen van de klas hadden het uitstekend naar hun zin. Overleggen, plannetjes smeden en samenwerken waren één van de vele doelstellingen die werden bereikt.

Om nog maar te zwijgen van de fysieke inspanningen die iedere leerling heeft geleverd. Uitmuntend werk en een dikke pluim voor alle leerlingen van het 4e leerjaar!

Meester Nicolas




























































Tot slot nog een klein filmpje