donderdag 31 oktober 2013

Brrrr Halloween !!

Halloween nadert vanavond !

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of iets lekkers (meestal snoep) krijgen. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes.

Klaar om dit griezelig filmpje te bekijken ?? Ik denk het niet


Meester Nicolas

donderdag 24 oktober 2013

FC De Kampioenen en Star Wars

Jongens en meisjes,

FC De Kampioenen is een programma op televisie waarin allerlei leuke verhalen worden gespeeld door personages. Uit de les van deze voormiddag hebben we geleerd welke de hoofdpersonages zijn. In dit fragment herkennen we:

Balthazar Boma
Markske
Pascal
Bieke
Doortje
Pol
Xavier
Fernand

Aflevering 1 - klik hier !
Aflevering 2 - klik hier !

Bekijk ook hier een voorbeeld van een science-fiction - STAR WARS

Aflevering - klik hier !

Spectaculaire doelpunten !

Beste jongens en meisjes !

Gisteren werd een hele mooie match gespeeld in de Champions League. Zlatan Ibrahimovic bracht bijzondere mooie doelpunten. Bekijk de doelpunten opnieuw.


Meester Nicolas

dinsdag 22 oktober 2013

UITstap naar het vredeshuis in Gent !

Beste leerlingen en ouder(s),

Op dinsdag 12 november 2013 gaan het 3e en 4e leerjaar naar het vredeshuis in Gent. In het kader van het MOS-project (milieuzorg op school) zullen onze leerlingen zich meer bewust worden van de steeds toenemende vervuiling in - rondom de schoolomgeving. Het project heet: LOSBOL !

De beschrijving van het project:

Losbol is een zeer herkenbaar jonge snater, zoals de leerlingen van de doelgroep, die al eens slordig omspringt met water, die soms blikjes bij het restafval gooit of snoeppapiertjes op de composthoop gooit, die nutteloos lichten laat branden of de deur open laten terwijl de verwarming aanstaat. 
Allemaal zaken die er voor zorgen dat Losbol nogal wat ergernis opwekt in zijn omgeving. Hij kan wat hulp gebruiken om zijn attitudes te verbeteren. Daarvoor nodigt hij graag uw klas uit.
Via allerhande opdrachten in een estafettespel leren de deelnemers spelenderwijs aan Losbol
(en aan zichzelf) hoe om te springen met water, energie en afval. 
Praktisch:

De prijs voor het busvervoer wordt via de schoolrekening verrekend.
De prijs voor het vredeshuis is gratis
De kinderen vertrekken in de ochtendperiode en zijn terug tegen het middaguur.

Meester Nicolas

UITstap naar BE PART in Waregem

Beste leerlingen en ouder(s),

Op vrijdag 8 november gaat het 3e en 4e leerjaar naar BE part in Waregem. We zullen voor het eerst mogen deelnemen in één van de labo's. We gaan zelf experimenteren met kunst en zetten helemaal uit het niets een eigen kunstwerk op poten. We werken rond het onderwerp: Kunsttheater.

Het mag dus allemaal heel gek, creatief en geheimzinnig worden !










Praktisch:
We vertrekken rond 9:30 en zijn zeker terug voor het middaguur.
De kinderen hoeven geen lunchpakket te voorzien. Een koek en een drankje kan wel natuurlijk.
De kostprijs voor de busrit wordt via de schoolfactuur verrekend.

Meester Nicolas
Foto: Joost Goethals

maandag 14 oktober 2013

Supporter mee voor de natuur !

Leerlingen, ouder(s)

Deze week (13 tot 20 oktober) is het opnieuw de week van het bos. Het centrale thema is daarbij: supporter voor de natuur. Een beetje extra informatie voor jullie aan het spel kunnen beginnen.

Bossen zijn ontzettend belangrijk voor mens, dier en natuur. Je kan er zalig genieten van de rust en het groen. Bossen bieden een thuis voor heel veel soorten dieren en planten. Bossen voorzien ons van hout en verse zuurstof. We moeten er dan ook heel zorgvuldig mee omspringen.

In Vlaanderen bedraagt de totale bosoppervlakte 177.424 hectare. Dit komt overeen met een bosindex (verhouding ten opzichte van de totale landoppervlakte van het Vlaamse Gewest) van 13%. Hiermee is Vlaanderen één van de bosarmste streken in Europa. Binnen de Europese Unie scoren alleen Ierland (8,6 %), Nederland (10 %) en het Verenigd Koninkrijk (10,3 %) nog lager. Het is dan ook heel belangrijk om deze beperkte bosgebieden zo goed mogelijk te beschermen.



Het spelletje: klik HIER
Het gekke filmpje: klik HIER
Een super zoekplaat: klik HIER (het cijfer bij het juiste plaatje)
Een filmpje over het bos: klik HIER

Meester Nicolas

woensdag 9 oktober 2013

De ontmoeting met papegaai Travis !

Gisteren maakten we een herfstwandeling in Baron Casier. We gingen op zoek naar paddenstoelen en verkenden ook het nieuwe speelplein. Net toen we terug naar school wilden gaan, zagen we een wel heel speciale gast in het midden van het grasplein. De papegaai Travis !

Er waren 2 mensen aanwezig om vliegoefeningen uit te voeren met deze vogel. Hij heeft dat namelijk nodig om af en toe uit te vliegen. We mochten ook eens dichterbij gaan en hem zelfs op onze armen laten zitten. Wat een speciaal en warm gevoel (lichaamstemperatuur tussen 40-45°C).


Travis op deze foto is zo'n 27 weken oud en kan heel goed met kinderen overweg. Super !





































Meester Nicolas